Про участь у просвітницькому заході до Міжнародного дня рідної мови

21 лютого 2024 року у наукових відділеннях мовознавства; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства за участю педагогів Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Комунального закладу «Харківський ліцей № 89 Харківської міської ради» відбувся просвітницький захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови.
У заході взяли участь 77 осіб – викладачі кафедри української мови Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, педагоги Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради», вчителі Харківських ліцеїв № 89 та № 143, серед яких учні-переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.
Учениця Харківського ліцею № 89 Олександра Колосова підготувала доповідь про історію свята: заснування організацією ЮНЕСКО Міжнародного дня рідної мови для привертання уваги до меншин, які втрачають зв’язок з рідною мовою.
Переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових-дослідницьких робіт учнів-членів МАН Іван Момот виступив з доповіддю за темою: «Український інтернет-мем як особлива одиниця комунікації під час російсько-української війни, його маркованість».
Вихованка МАН, студентка філологічного факультету Каразінського університету та уповноважена з питань державної мови серед студентства університету Тетяна Сегеда презентувала ліцеїстам доповідь за темою «Роль філолога у світі» та розповіла про навчання на філологічному факультеті.